Het nieuwe fietsen

Het nieuwe fietsen, met valpreventie

Op de OVA-vrijdag op 28 oktober: het nieuwe fietsen.

Veilig en gezond op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen, met valpreventie’ in Almelo

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van de gemeente Almelo de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen, met valpreventie’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN en een fysiotherapeut van Fysio Almelo gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

`Het Nieuwe Fietsen` is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

Deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Almelo en vindt plaats op

vrijdag 28 oktober 2022 van 09.30 – 12.00 uur Huis van Katoen en Nu, Marktplein 35, 7607 HM Almelo

Aanmelden
Inwoners uit de gemeente Almelo die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Almelo. Vermeld in de e-mail je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

Het nieuwe fietsen

Het nieuwe fietsen, met valpreventie