Lezing AI

Lezing AI door Anne Bonvanie, associate lector Ethiek & Technologie aan hogeschool Saxion.

Lezing AI 13 september.

AI, kort voor Artificiële Intelligentie, is een technologie die knap is in het oplossen van lastige problemen en probeert te denken zoals mensen dat doen. Het wordt steeds meer gebruikt. Denk aan het opsporen van ziektes, het schrijven van teksten en het verwerken van allerlei gegevens. Maar hoe herken je eigenlijk of iets met AI is gedaan? En moeten we niet kritisch zijn over het gebruik ervan?

 

Anne Bonvanie is associate lector Ethiek & Technologie aan hogeschool Saxion. Samen met haar team onderzoekt ze hoe technologie invloed heeft op ons leven, onze samenleving en onszelf. Op vrijdag 13 september geeft ze een introductie over AI bij de OVA. Anne legt uit wat AI is en hoe het werkt. Ze laat zien dat AI niet per se slim is, maar wel slim lijkt, en geeft een inkijkje in hoe AI wordt gebruikt in onze maatschappij en wat de gevolgen daarvan zijn. Zo bespreekt ze AI voor bedrijven en AI voor de zorg. Ook mogelijke gevaren en risico’s komen aan bod en vooral: hoe je zelf kunt omgaan met de goede én minder goede kanten van AI.

In verband met het reserveren van de ruimte , wil u zich zo snel mogelijk opgeven, in ieder geval voor 6 september. Opgeven het liefst via mail  van  Andrea Postmus; apostmusova@outlook.com of  telefonisch bij Regina Scholte;  06 52432299

De lezing is in het Huis van Katoen en Nu. De entree bedraagt voor leden € 7,50 en voor niet leden  € 9,50. De lezing begint om 10 uur en is om 12 uur afgelopen.

Lezing AI

Lezing AI door Anne Bonvanie, associate lector Ethiek & Technologie aan hogeschool Saxion.