Lezing over Willem Wilmink

Willem Wilmink, wie kent hem niet?

De OVA laat u kennis maken met Willem Wilmink

Op 26 april gaat de OVA-morgen over Willem Wilmink. De lezing begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Er is koffie of thee met een koekje.

U kunt opnieuw kennismaken met de gedichten van Wilmink. Ons OVA-lid Sietze Steinvoorte zal er een aantal voorlezen: in het Nederlands en in het Twents. U kunt ook gedichten, die door bekende artiesten worden gezongen, zien en horen. Gedichten over Almelo komen ook aan de orde.

Bovendien schreef Willem Wilmink opmerkingen over zijn gedichten en dichtkunst. Deze hoort u ook. Niet allemaal, zijn gedichtenbundel “Verzamelde Liedjes en Gedichten” telt 1419 bladzijden en daar staat lang niet alles in.

Willem Wilmink, wie kent hem niet?

Processed with VSCO with preset

Willem Wilmink (Enschede 25 oktober 1936 – Enschede 2 augustus 2003) was een bekend Nederlands dichter. Velen zijn groot geworden met liedjes uit De Film van Ome Willem met Edwin Rutten, Wieteke van Dort en Harry Bannink. Het Klokhuis, Sesamstraat, De Statemakeropzeeshow en andere programma’s voor kinderen. Volwassenen genoten er ook van. Maar ook Tante Lien (Wieteke van Dort: Den Haag, Den Haag, de weduwe van Indië ben jij) en Herman van Veen (Hilversum 3 bestond nog niet) zongen teksten van Willem Wilmink.

Hij dichtte niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Twents, het Kuperdieks zoals hij zelf zei: (Leida hef zon pien in t lief,/ oo, dat aarme, aarme wief./ En hoo is t dan noe met Bernard?/Heftan tattat! Heftan tattat!/ Hee har völs te völ patat had /en doo hef e t dus an t hart had..).

Aanmelden kan tot 23 april a.s. en is noodzakelijk bij: Andrea Postmus, bij voorkeur via de email apostmusova@outlook.com of telefonisch 0611597663.

Bijdrage: Leden van de Ouderenbonden € 5,00, anderen € 7,50

Parkeren: Naast Het Huis van Katoen en Nu is een parkeergarage, daar parkeren moet betaald worden. Fietsen kunnen voor het gebouw gestald worden, de accu van uw elektrische fiets mag mee naar binnen.

Lezing over Willem Wilmink

Willem Wilmink, wie kent hem niet?