Date(s) - 25-09-2020

Huis van Katoen en Nu

De nieuwe Donorwet

Op vrijdag 25 september as van 10.00 – 12.00 uur organiseert de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) in Het Huis van Katoen en Nu een lezing over de nieuwe Donorwet. De lezing wordt gegeven door mevrouw Bierman namens het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport. Het ministerie geeft belangrijke informatie over wat deze wet inhoudt, welke stappen eventueel genomen moeten worden, wat donor zijn exact betekent en wat je moet doen als je geen donor willen zijn. Op deze en andere vragen krijgen de belangstellenden antwoord.

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. Als u uw keuze invult, weet uw familie, partner of vriend(in) of u wel of niet orgaandonor wilt worden.

Aanmelden

OVA leden betalen € 4,00, niet-leden € 6,00 incl. koffie. Aanmelden is verplicht. We houden ons aan de dan geldende RIVM maatregelen. De OVA zorgt in geval het nog noodzakelijk mocht zijn, voor  mondkapjes, desinfecterende gel en hygiënische doekjes.

Graag afmelden in voorkomende situaties ivm beperkt aantal plekken.

Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl

Telefonisch kan ook: bij Cobi Noordhoff: 0546-860948