Date(s) - 24-05-2019

Huis van Katoen en Nu

Levenskunst 55+: Het Levenstestament  over alles wat te maken heeft met het testament

Op vrijdag 24 mei as is er in het Huis van Katoen en Nu weer een ontmoeting voor ouderen tijdens de maandelijkse “OVA-morgen”: niet zoals gebruikelijk op de laatste vrijdagmorgen van de maand maar in verband met Hemelvaartsdag is de “OVA-morgen” een week eerder. Deze keer staat het Levenstestament centraal. De heer Egbert Willems van Ter Braak Willems Twentse Notarissen en de heer E. Korte van Eric Korte Uitvaartverzorging, zijn de sprekers.  Zij zullen ingaan op alles wat te maken heeft met het testament en overlijdensverzekeringen. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

Uit onderzoek blijkt dat er veel onduidelijkheid en onwetendheid is als het gaat om het testament en overlijdensverzekeringen. Zo kwam onlangs in het nieuws dat er miljoenen aan (levens)verzekeringsgelden blijven liggen omdat de nabestaanden niet goed op de hoogte zijn.  Veel mensen maken een testament met betrekking tot hun materiele en financiële bezittingen. Maar tegenwoordig is het ook zeer nuttig en ook gebruikelijk geworden om eveneens een Levenstestament te laten opstellen. De OuderenVerenigingAlmelo (OVA) vindt het gezien de ontwikkelingen een belangrijk onderwerp om onder de aandacht te brengen en te bespreken. Neem gerust uw polis mee. Er is gelegenheid om persoonlijk advies te vragen.

Leden van de ouderenbonden betalen € 4,00 voor de lezing, overigen € 6,00. incl. koffie en thee.

Aansluitend is er om 12.00 uur een eenvoudige lunch, waar we een kleine vrijwillige bijdrage voor vragen.

In verband met de lunch is aanmelden gewenst bij Lies Bakker:       M:  liesbakker5@gmail.com         T: 06-11381013