Date(s) - 29-03-2019

Huis van Katoen en Nu

Levenskunst 55+

Op 29 maart as is er in het Huis van Katoen en Nu weer de maandelijkse “OVA-morgen”. Omdat het 8 maart Internationale Vrouwendag is, neemt Judith Cohen ons tijdens de “OVA-morgen” mee naar de roerige jaren 60 van de vorige eeuw en hoe Vrouwenemancipatie sindsdien verlopen is.

Judith Cohen doet dit in woord en beeld: het huwelijk, Maagdenhuisbezetting, Damslapers, krakersrellen enz. Dit was de aanloop tot bewustwording bij vrouwen van hun achtergestelde positie. Daaruit ontstond het keurige “ManVrouwMaatschappij”  en het wat speelsere “Dolle Mina”.

Judith geeft een tijdsbeeld van deze roerige maar zeer optimistische tijd, waarin vrouwen op ludiek wijze opkwamen voor hun rechten. Ook Judiths persoonlijke herinneringen komen aan bod, omdat haar moeder in die tijd een zeer actieve Dolle Mina was. In een gesprek zullen we dieper in gaan op onze herinneringen aan die tijd en wat vrouwenemancipatie voor ons betekent.

Je bent van harte welkom. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Aansluitend is er een eenvoudige lunch. Koffie en thee zijn gratis, voor de lunch kunt u een kleine vrijwillige bijdrage doen. Leden van de ouderenbonden betalen € 4,00 voor de lezing, overigen € 6,00.

Aanmelden onder vermelding van “29 maart” is gewenst bij:

hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl tel.:06-47132442