Datum/Tijd
Date(s) - 28-02-2020
10:00 - 12:00

Locatie
Huis van Katoen en Nu

Categorieën


Levenskunst 55+:  “Geweldloos Communiceren ”

Het thema van de OVA-morgen Levenskunst 55+ op vrijdag 28 februari is “Geweldloos Communiceren”. Marita Klein is de workshopleider, zij deelt haar eigen kennis en tips over het onderwerp. Zij vertelt en oefent tijdens de workshop de grondslagen en herkomst van geweldloze communicatie. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Leden van de ouderenbonden betalen € 4,00 overigen € 6,00 p.p. incl. koffie of thee.  Aansluitend is er tegen een (kleine) vrije gift een eenvoudige maaltijd.

Graag aanmelden bij Hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl of bij Cobi Noordhoff 0546-860948.   

Wat is Geweldloos Communiceren?
Geweldloos communiceren is een methode om tot een beter begrip van elkaars gevoelens en beweegredenen te komen. Het vereist een open houding en de bereidheid om echt en rustig te luisteren en een oordeel voorlopig achterwege te laten.

Dat is niet eenvoudig, want we zijn gewend om wat we horen in te passen in wat we eerder hebben gehoord of meegemaakt en op grond daarvan een oordeel te vellen. Geweldloze communicatie vraagt van je goed te luisteren, eventuele vragen die opborrelen te stellen en na te gaan of je de ander goed begrepen hebt. Wanneer de ander zich gehoord en begrepen voelt, komt er (meestal) ook ruimte voor jouw kant van de zaak. Geweldloze communicatie helpt bij meningsverschillen in het groot en in het klein.