Date(s) - 25-09-2021

Op 25 september 2021 vindt op en rond de Koornmarkt de jaarlijkse Infomarkt voor senioren plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur.
De markt wordt geopend door wethouder Eugène van Mierlo.
Dit jaar zijn er ook activiteiten in de Bibliotheek en het Huis van Katoen en Nu.

Op de Koornmarkt komen kramen te staan. Belangstellenden kunnen daar een scala aan informatie krijgen van instanties die betrokken zijn bij senioren. Dit jaar speciaal gericht op wonen. Het Shantykoor de Oostvaarders zorgt voor entertainment. Bij de COSBO-kraam kunt u terecht voor een gratis kopje Neuteboom-koffie.

De
Bibliotheek is op 25 september de plek waar mensen terecht kunnen voor alle vragen met betrekking tot de digitale wereld.
Bezoekers kunnen er met hun tablet en of telefoon binnen lopen en zich wegwijs laten maken. Er wordt zelfs een wedstrijd vloggen gehouden.
De bewustwordingscampagne van de gemeente gericht op “langer zelfstandig wonen” wordt in de bibliotheek gestart door wethouder Eugène van Mierlo.
De gemeente wijst de weg naar leningen om in uw huis te kunnen blijven wonen.
Bezoekers kunnen een check doen in hoeverre hun woning toekomstbestendig is.

In het Huis van Katoen en Nu kan men kennis maken met technologie in de praktijk.
Het gaat bijvoorbeeld om veiligheid in en om het huis (o.a. verlichting), gemak (o.a. deurbel gekoppeld aan de telefoon) en automatisch in te schakelen apparaten.
De aanbieders laten u betaalbare en eenvoudig aan te sluiten producten zien.