Date(s) - 09-08-2019

Huis van Katoen en Nu

Insectenhotel maken

Vanwege de extreme hitte hebben we de workshop “maken van een insectenhotel” moeten verplaatsen. Daarom is er op vrijdag 9 augustus as van 10.00 – 12.00 uur, in het Huis van Katoen en Nu weer een OVA-morgen.  De ouderen gaan een insectenhotel maken. Omdat het vakantie is mogen ook kinderen en kleinkinderen mee komenOnder begeleiding wordt er van een bouwpakket een insectenhotel gemaakt. De deelnemers mogen het insectenhotel mee naar huis nemen voor in de tuin of op het balkon.  In overleg kunnen ze het ook ergens anders een plekje geven.

Een insectenhotel

Een insectenhotel is een constructie die onderdak biedt aan insecten. Het is een met natuurlijke materialen vormgegeven overlevingsplaats. In de zomer biedt het nuttige insecten een nest- en rustplaats. ‘s Winters dient het als een geschikt winterkwartier. Insecten zijn door mensen meestal niet zo geliefd. Ze zoemen, prikken ..Toch zijn deze beestjes onmisbaar in de natuur: insecten maken een belangrijk onderdeel uit van de ecologische kringloop. Denk aan de bestuiving van diverse planten en ze dienen ook als voedsel voor vogels. De laatste jaren hebben insecten het moeilijk gekregen. En dat komt niet alleen door landbouwgif, planten en ziektes. Ook in tuinen hebben insecten minder nestel- en overwinterplekken beschikbaar. Gelukkig kunnen wij, mensen, de insecten een handje helpen met een insectenhotel. Een insectenhotel is namelijk een prachtige schuilplaats.

Leden van de ouderenbonden betalen € 4,00 niet-leden € 6,00 pp incl. limonade, koffie of thee. Kleinkinderen mogen gratis meekomen.

Graag aanmelden, na aanmelding ontvangt u nadere informatie:

Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl