Date(s) - 16-04-2018

Bezoek Boerderij Kamp op dinsdag 17 april 2018

Bij ons bezoek vorig jaar aan IJscotheek Van Olffen in Almelo werd ons verteld, dat de melk, die gebruikt wordt bij het bereiden van ijs, gekocht wordt bij boeren uit de buurt. Melkveebedrijf Kamp aan de Bolkshoekweg 5 in Almelo werd daarbij genoemd. Het lijkt ons dan ook interessant om een keer te gaan kijken bij deze melkveehouderij. Dat kan op dinsdag 17 april om 14.00 uur. Na de koffie krijgen we een rondleiding door het bedrijf. Als het goed weer is gaan we op de fiets. Vertrek om 13.40 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad Het Sportpark aan de Sluiskade NZ. Kosten: € 2,00 voor leden van de Almelose ouderenbonden en € 3,00 voor niet-leden. Inclusief kopje koffie/thee. Het melkveebedrijf van Henk-Jan en Esther Kamp ligt onder landgoed Huize Almelo. De boerderij is volledig ingericht voor het houden en verzorgen van de 115 melkkoeien. Het jongvee staat voor een gedeelte op het bedrijf, maar voor het grootste gedeelte op een andere locatie. De grond is gedeeltelijk in eigen bezit en wordt gedeeltelijk gepacht. Aanmelden voor de excursie kan tot 12 april bij Lokke de Haan, lokke.dehaan@ouderenverenigingalmelo.nl of tel. 0546-864734. Bij opgave svp vermelden of u meefietst of op eigen gelegenheid gaat!