Date(s) - 22-03-2018

Hof88

De kunst van het leven

De ouderenvereniging Almelo (OVA) bestaat 5 jaar en dat wordt onder meer gevierd met een Event voor Almelose ouderen op 23 maart in Theater Hof 88.

Downloaden (posterA5watermerk1.pdf, PDF, 501KB)

Het programma begint met een filmpje waarin 6 ouderen uit Almelo e.o vertellen over de ‘Kunst van het Leven’ , hoe zij met de kwetsbaarheid van het leven om gaan, hoe zij veerkracht behouden en hoe ze zich aanpassen als er tegenslag is. Kortom: hoe ze vitaal oud zijn!

Er zijn infostands waarin o.a Albert Vondeling zijn boek ‘Zie ze bezig’ presenteert. De middag wordt geleid door dichter Willem van Dooren. Er is muziek door Johan Bijkerk en zangeressen en Laurens ten Den geeft een ‘Twentse Veurdracht’. Laurens is o.a. bekend van ‘Jonge Leu en Oale Groond’ ‘Van Katoen en Nu’ en van ‘Het Verzet Kraakt’).

In de pauze van deze OVA-tie voor ouderen is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de kunsthal en/of te genieten van dans van de Internationale Volksdansgroep van Dienstencentrum de Riet.

We sluiten de dag af met een koud- en warm buffet met Twentse Streekgerechten.

Vooraf aanmelden voor dit feest voor Almelose ouderen is noodzakelijk.

Aanmelden en informatie bij Almelo Sociaal, Grotestraat 174 te Almelo.

Tel.: 0546-456909. E-mail: info@almelosociaal.nl.

De kosten zijn: € 7,50 inclusief koffie, taart, consumpties en koud en warm buffet. Leden van de OVA hebben gratis toegang, maar ook voor hen geldt: wel vooraf aanmelden.

De OVA laat met het Event ‘Kunst van het Leven’ zien hoe ouderen op een positieve en gezonde manier kunnen leven en vitaal kunnen blijven.

De OVA benadrukt eveneens het belang dat ouderen actief participeren in de samenleving. We laten tijdens het Event zien welke activiteiten hier stimulerend aan bij kunnen dragen: een film, een boek, een conference, muziek, beweging en een expositie.