Datum/Tijd
Date(s) - 26-11-2021
10:00 - 12:00

Categorieën


Levenskunst 55+  Senioren en Veiligheid

“Maak het ze niet te makkelijk”

Op vrijdag 26 november as van 10.00 – 12.00 uur is er in Het Huis van Katoen en Nu een informatiemorgen over “Senioren en Veiligheid”. Natuurlijk is er ook een kopje koffie of thee en er is gelegenheid voor ontmoeting.

De heer Martijn Wildeboer vertelt namens het ministerie van Justitie en Veiligheid hoe we er samen voor kunnen zorgen dat misdaad niet loont. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Aan de orde komen verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude bijv. via WhatsApp en nepmailtjes.

Voor activiteiten waar we (naast elkaar) zitten, vragen we een QR-CoronaCheck. We houden ons strikt  aan de op dat moment geldende regels van de RIVM. Bij een grote opkomst herhalen we de voorlichting ’s middags nog een keer. Gratis entree.

Aanmelden is verplicht (en graag afmelden in voorkomende situaties) bij Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl

Telefonisch kan ook: bij Cobi Noordhoff: 0546-860948

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van “Vitale en gezonde samenleving 2020”.