Date(s) - 28-09-2018

Huis van Katoen en Nu

Veilig deelnemen aan het verkeer met een elektrische fiets

Op vrijdag 28 september as van 10.00 – 12.00 uur is er in Het Huis van Katoen en Nu, Rosa Luxemburgstraat 4 te Almelo, een voorlichting over veilig deelnemen aan het verkeer met een elektrische fiets.

Deze zomer werden we veelvuldig geconfronteerd met een verontrustend aantal ongelukken met elektrische fietsen. Vorig jaar verongelukten voor het eerst meer fietsers dan automobilisten in het verkeer. Ruim een kwart van die fietsers zaten op een e-bike, onder wie veel 65- plussers. Dit is een reden voor de Ouderen Vereniging Almelo (OVA) om een voorlichting te geven over veilig gebruik van e-bikes om het aantal ongelukken terug te dringen.

De voorlichting wordt gegeven door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en een wijkagent (onder voorbehoud).

Belangstellenden wordt aangeraden hun e-bike mee te nemen. Naast een mondelinge voorlichting is er gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen op een uitgezet parcours.

Aanmelden bij wvanstuivenbeg@tiscali.nl Tel.: 0647132442

Kosten voor leden van de ouderenbonden € 4,00. Voor niet leden: € 6,00