De OVA is een vereniging

De OVA is een vereniging.

De OVA is een algemene vereniging, voor iedere oudere, ongeacht sociale positie en levensbeschouwing. De vereniging wil graag een goed leven voor senioren in een zorgzame samenleving.

De vereniging OVA is opgericht in 2012 nadat de Almelose afdeling van de ANBO zich net als vele andere afdelingen in Nederland volledig had losgemaakt van de landelijke ANBO-organisatie. Wij gaan sindsdien door als Ouderen Vereniging Almelo (OVA). Door zelfstandig als OVA door te gaan kan de samenwerking in de COSBO (de plaatselijke koepel van ouderenorganisaties) doorgaan en blijven we ook een aanspreekbare gesprekspartner voor de gemeente. Een ander belangrijk punt: Als zelfstandige vereniging zijn we zelf de baas over onze activiteiten en uitgaven.

Diverse belangrijke verenigingsdocumenten vindt u op de betreffende pagina.

Thema’s