Bloemen plukken bij Atelier Fleurdesign te Aadorp

Woensdag 30 augustus hebben we met de OVA bij Atelier Fleurdesign te Aadorp  bloemen mogen plukken om een eigen boeket samen te stellen.
‘s Morgens togen we op eigen gelegenheid naar Aadorp, alwaar we vriendelijk werden ontvangen door Karin Hulsman met koffie en stroopwafels in de mooie pluktuin. De tafels waren versierd met fleurige boeketten als voorbeeld. We begroetten elkaar en namen plaats op de klaargezette stoelen met zicht op de prachtige bloemen rondom. De familie hielp mee met het serveren van de koffie, terwijl Karin vertelde wat haar achtergrond was: een bloemenwinkel die niet meer liep, de mogelijkheid om in het huis van haar schoonouders te gaan wonen en zo op het bijhorende stuk grond een bloemen- en moestuin in te richten. Ook verkopen ze groente en eieren en kan men dagelijks een boeket bloemen plukken naar eigen smaak. De prijs wordt berekend door middel van het “schavot” naargelang de dikte van het boeket.
Karin legde uit dat we alle bloemen mochten plukken, behalve uit het perk bij de ingang, en het maakte niet uit, een groot of klein boeket, naar ieders smaak.
Inmiddels begon het te regenen en zaten we te popelen om te gaan plukken. Gewapend met onze schaartjes togen we de tuin in en stelden ons eigen boeket samen. Verschillende creaties werden er samengesteld, leuk om te zien hoe divers. Ikzelf had zin om een kleurig boerenboeket samen te stellen en onderweg hoorde ik van diverse mensen dat ze daar vrolijk van werden. De regen bleef stromen maar daar lieten we ons niet door weerhouden.
Nadien moesten we alle groen van de stelen halen in de overkapping, het boeket stylen en tenslotte met touw vastbinden. Een feestje om bij elkaar te kijken wat er zoal gecreëerd was. Zelfs de kindjes in rode overall kwamen enthousiast met bloemetjes aan. Helaas was het door de regen niet meer mogelijk om buiten koffie te drinken en namen we vrolijk afscheid van Karin en familie. Gastvrij, een prachtige locatie aan het kanaal waar ik zeker nog een keer naar toe zal gaan om bloemen te plukken. Het was een gezellige morgen ondanks de regen!
Elsbeth Geelof-Zeevat

Meer berichten